megtekintve: 5 205 alkalommal
elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is
A combokat sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg az ételízesítővel és a fokhagymaporral, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból.
Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel. (Én mindegyiket két szelet baconbe csomagoltam be.)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a sütéshez használt olajat, majd helyezzük egymás mellé a becsomagolt combokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
sütési idő: 45 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én zöldséges rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
8 db csirkecomb (alsó)
1 nagyobb csomag bacon
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
őrölt színes bors (ízlés szerint)
fokhagymapor (ízlés szerint)
4-5 ek olaj