megtekintve: 1 651 alkalommal
elkészítve: 52 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
A piskótához a tojások sárgáját 60 gr cukorral habosra keverjük, majd a százas anyagokkal simára keverjük. A tojások fehérjét a másik 60 gr cukorral keményre verjük, majd óvatosan a kakaós masszával összekeverjük. 180 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A kihűlt piskóta tetejéről kb. 1 cm-es lapot levágunk, aprítóban morzsává őröljük, a többi visszatesszük a formába. Az áfonyát a cukorral citromlével sűrűre főzzük (kb. 6-7 perc). A levét leöntjük, félretesszük, a gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük. 9 gr zselatint a vízben feloldjuk. A krémsajtot habosra keverjük keverjük, kétfelé vesszük, az egyik felébe beleöntjük a feloldott zselatint, a piskóta morzsával összekeverjük, 250 gr tejszínt keményre verünk, és óvatosan összekeverjük, a formában lévő piskótára simítjuk. Mehet a hűtőbe. A másik zselatint is feloldjuk, bele a másik fele krémsajtba, hozzá a pépesített gyümölcsöt, a másik 250 gr keményre vert tejszínhab, és a morzsás részre simítjuk. Ismét a hűtőbe.A félretett áfonyalébe belekeverünk 20 gr vízben feloldott 3 gr zselatin, és a sütemény tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük pár órára, majd kockára szeletelve tálaljuk.
főzési idő: 7 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, különleges sütemény.
28x18 cm forma, vagy 26 cm-es tortaforma
A piskótához
5 tojás
60 gr cukor +60 gr cukor
40 gr kakaó
3 kanál víz
80 gr liszt
1 kanál keményítő
1 teáskanál sütőpor
Gyümölcskrérmhez
500 gr áfonya /fagyasztott)
60 gr cukor
2 kanál citromlé
2x250 ml tejszín
2x9 gr zselatin
2x60 jéghideg víz
600 gr krémsajt
240 gr porcukor