

megtekintve: 9 895 alkalommal
elkészítve: 203 alkalommal megfőztem én is
1. A pitához a lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a 2 dl langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk a maradék 3 dl langyos vízzel. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk. A masszát hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.
2. A megkelt tésztából 10-15 golyót gyúrunk, amit 1/4 órán át pihentetünk. Eközben a sütőt forróra melegítjük elő.
3. A golyókból kb. 1 cm vastag tésztát nyújtunk, enyhén belisztezzük, és a kilisztezett vagy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. Figyelem, a tepsit csak lisztezzük, ne zsírozzuk!!!
4. Csak rövid ideig, 2-3 percig sütjük. Mikor látjuk, hogy kezd felpúposodni, kivesszük, megfordítjuk őket, és halványbarnára sütjük a másik felüket. A kész pitát letakarjuk, hűlni hagyjuk.
5. A húshoz a csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd serpenyőben kisütjük.
6. A zöldségeket felszeleteljük.
7. Elkészítjük a szószt: a tejfölt ízesítjük borssal és kész is van!
8. Végül a pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel, szószt öntünk rá, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal is.
sütési idő: 25 min
A pitához:
1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
fél teáskanál cukor
fél evőkanál só
5 dl langyos víz
A gyros-hoz:
50 dkg csirkemell
1-2 fej hagyma
1 uborka
2 db paradicsom
salátalevél
sajt
A szószhoz:
1 nagy pohár tejföl
bors