Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós kalács recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 735 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal rugalmas tésztát gyúrunk, a meleg vajat a végén adjuk hozzá. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a száraz anyagokat összekeverjük, a meleg tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a rumot, összekeverjük a száraz dióval.
A megkelt tésztát egy lisztezett abroszon kinyújtjuk kb. 50-55 cm x 35-40 cm szélességűre, megkenjük a diós töltelékkel, és az abrosz segítségével a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, úgy , hogy félbehajtjuk. Ismét kelesztjük. Tetejét a maradt tojásfehérjével megkenjük, és 180 C fokos sütőben 15 percig, majd 150 C fokos sütőben további 45 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


sütési idő: 1 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, rumos diós töltelékű kalács.

Hozzávalók

26x11 cm-es formához
Hozzávalók a tésztához.,
340 gr liszt
50 gr porcukorba
1/2 teáskanál só
120 ml tej
15 gr élesztő
1 tojássárga
25 gr meleg vaj
Diós töltelék:
30 dkg darált dió
150 gr porcukor
25 gr holland kakaó
1 vaníliás cukor
2 kanál rum
50 ml meleg tej
70 gr vaj
1 tojássárga

Kövess minket a Facebookon is!