Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Képviselőfánk recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 720 alkalommal

elkészítve: 39 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk.
A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel,tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk,sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat,majd rá a tejszín és a fánk kalapja.
Porcukorral enyhén meghintjük.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 220 °C

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:
1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 csg. vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás.
A vaníliakrémhez
7 db tojás
8 dl tej
150 g finomliszt
200 g cukor
3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
3 dl habtejszín

Kövess minket a Facebookon is!