Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kocsonya recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 600 alkalommal

elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Salamon Csilla

Elkészítése

első lépes
második lépes
harmadik lépes
stb...Füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk.Leöntjük róla az áztatóvizet.
Meleg vízben alaposan megmossuk,csak akkor tegyük fel főni amikor már szép tiszta a lemosóvíz.
Egy nagy fazékba beletesszük a húst és ráöntjük a vizet.
lassan forraljuk.ha a hab kezd jelentkezni,azonnal szedjük le róla és addig habóljuk amíg már nem habzik.
Egy hálóba beletesszük a hagymákat,paprikát,babérleveleket és beletesszük a lébe.Ízlés szerint sózzuk.
Nagyon lassan főzzük mindaddig amíg a húsok megfőnek(5-6 óra).
Egy kistányérra vegyünk ki a léből,tegyük hideg helyre és ha nem dermed meg akkor még a tűzön hagyjuk.
Ha készen vagyunk a főzéssel szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt és egy másik fazékba szűrjük le.
Húsokat osszuk el a tányérokba,felöntjük kocsonyalével és hűvös helyre tesszük megdermedni.
Lehet dekorálni is.Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát,olajbogyó a szemük:))

főzési idő: 127 min

Hozzávalók

hozzávaló 1
hozzávaló 2
hozzávaló 3
stb...Hozzávalók:
3 kg kocsonyahús(köröm,farok,bőrke,csülök)
4 fej vöröshagyma
5 fej fokhagyma
6 db babérlevél
20 szem fekete bors
2 db csípős paprika
10 l víz
só ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!