Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szaloncukor leveles tésztából mákos és diós töltelékkel recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 157 alkalommal

elkészítve: 270 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Elkészítjük a kétféle tölteléket. Ugyanúgy készül mindkettő.
Felforrósítjuk a tejet és beletesszük a xilitet és a vaníliás cukrot, ha felolvadtak akkor beletesszük a darált mákot/darált diót, a mazsolát a zsemlemorzsát és a citrom héjat.
Félretesszük hűlni.

A leveles tésztát két 50x25 cm-es darabra nyújtjuk ki, és felvágjuk 7x12 cm-es darabokra.
Rátesszük a tölteléket, fehérjével megkenjük a kis téglalapok széleit. Feltekerjük és a két végét jól összenyomjuk, majd a végeket bevágjuk (hogy úgy nézzen ki mint a szaloncukor két vége).
A tetejét (csak ahol a töltelék van) lekenjük sárgájával.

180 fokon kb. 12-15 percig sütjük.

sütési idő: 12 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Tészta:
500 g leveles tészta

Mákos töltelék:
70 g darált mák
50 g xilit
20 g zsemlemorzsa
60 ml tej
mazsola
1/2 cs vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

Diós töltelék:
70 g darált dió
50 g xilit
20 g zsemlemorzsa
60 ml tej
mazsola
1/2 cs vaníliás cukor

A tetejére:
1 tojás

Kövess minket a Facebookon is!