megtekintve: 14 660 alkalommal
elkészítve: 300 alkalommal megfőztem én is
A tojásfehérjéket elkezdem felverni, majd hozzáteszem a hozzávalókat.
Addig verem, amíg kőkeménnyé nem válik a hab, ez néhány perc.
A 150 fokra (3-as fokozat) előmelegített sütőt leveszem 110 fokra (1-2 közé).
A habot megpróbálom kör alakban a sütőpapírra halmozni. Akár előre meg lehet rajzolni ezt a kört.
Kicsit szétlapogatom. Jó, ha a közepe egy kicsit mélyül, ez lesz a töltelék helye.
Kb. 25-30 perc alatt sül készre.
Az elzárt, résnyire nyitott sütőben hagyom kihűlni.
Csak tálalás előtt díszítem.
Akkor jó a pavlova, ha a külseje ropog, de a belseje lágy.
sütési idő: 15 min
hőfok: 110 °C
sütési mód: alsó sütés
Fel lehet dobni a következőkkel:
- nagyon finom savanykás ízű cukormentes gyümölcsjoghurttal (epres, málnás, meggyes, erdeigyümölcsös light Jogobellával)
- fagyasztott gyümölcsöt is lehet a tetejére tenni, de olvasztás után jól le kell csöpögtetni, mert elázik a pavlova
- óvatosan meg lehet kenni diabetikus lekvárral (pl. Bogicával)
- cukormentes (Dr. Oetker) öntetet készíteni a tetejére
Jó étvágyat!:-)
Tápanyagtartalom:
teljes adag, pudingporral, mindenféle extrázás nélkül:
kcal: 48
ch.: 1 g
light Jogobella gyümijogival: 138 kcal, 14 g ch.
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
3 tojásfehérje
63 csepp (½ evőkanál) Süssina folyékony édesítőszer
1 szűkös evőkanál (6 g) csokis Dr. Oetker pudingpor
1 teáskanál citromlé
1 csipet só