

megtekintve: 9 351 alkalommal
elkészítve: 210 alkalommal megfőztem én is
Tészta
1. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a rizslisztet, kakaót és a sütőport, majd óvatosan a tojásfehérjékből felvert habot is.
3 Egy 20*13 cm-es püspökkenyérformát jól kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, fél óra elteltével alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.
5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, rácsra tesszük kihűlni.
6. A szélesebbik fele lesz a teteje. Éles késsel a tetején felpúposodott tésztát levágjuk, amit sajtreszelőn lereszelünk, és félretesszük a díszítésig. Három felé vágjuk vízszintesen, és savanykás lekvárral megkenjük.
7. Az oldalát és a tetejét a kihűlt krémmel vastagon megkenjük (nem kell sima, egyenletesnek lennie).
8.Egy hegyes, éles kés segítségével hosszúkás nyílásokat vágunk a tetejébe, amikbe beleillesztjük a piskótákat, ostyalapot, a fákat. A félretett, lereszelt maradék tésztát rászórjuk, és a torta köré is hintünk belőle. Pár szellemet is ültetünk a tetejére.
Krém
1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, egy kevés tejjel simára dolgozzuk.
2. Hozzáöntjük a maradék tejet, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
3. Ha kihűlt, az olvasztott csokoládéval és a mogyorókrémmel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
Díszítés
1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és nyomózsákba töltjük, majd alufóliára fa alakot próbálunk rajzolni. Ha sikerül, hűtőbe rakjuk keményedni.
2. Ha megdermedt, óvatosan lefejtjük a fóliáról.
3. A babapiskótákat kettévágjuk, a simább felüket olvasztott csokoládéba mártjuk, szintén hűtőbe rakjuk dermedni.
4. Ha megkeményedett a csokoládé rajta, kivesszük, és cukormázzal a domborúbb felére tetszőleges évszámokat írunk. Ugyanígy felévszámozzuk a Grandolettinket is.
5. Tojásfehérjéből és cukorból kis szellemeket készítünk.
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
Tészta
6 db tojás
18 dkg cukor
10 dkg margarin
20 dkg rizsliszt
5 dkg 70%-os cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
6 ek savanykás lekvár/ dzsem
Krém
1 db tojássárgája
2 dkg cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
2.5 dl tej
2 ek nutella (púpos)
5 dkg olvasztott étcsokoládé
Díszítés
10 dkg étcsokoládé
4 db babapiskóta
4 db ostyalap (Grandoletti)
2 db habcsók
2 g cukormáz