

megtekintve: 8 780 alkalommal
elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalót összeállítjuk, és két lapot sütünk belőle tepsi hátán. (25x35 cm).180 C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A meggyet levével együtt felfőzzük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a kevés vízben elkevert pudingporral sűrűre főzzük. Az egyik lapot visszat esszük a tepsibe, majd még melegen ráöntjük a meggyes pudingot. Kihűtjük. A túrót összekeverjük a hozzávalókkal, majd a félig felvert tejszínhabbal összeforgatva, keményre verjük. A kihűlt meggyes rétegre simítjuk. Rátesszük a másik lapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap porcukorral megszórva szeletekre, vagy kockára vágjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, mutatós sütemény.
Hozzávalók a laphoz.
50 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg margarin
2 kávéskanál szalalkáli
4 tojás
1 sütőpor
Meggyes krém:
2 üveg meggybefőtt
kevés fahéj
2 vaníliás puding
Túrós krém:
50 dkg túró
3 kanál cukor
2 vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
4 dcl habtejszín