Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sárgarépás sült csirke kapornártással recept

A recept értékelése: 2,8 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 678 alkalommal

elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: majamilan

Elkészítése

Első lépés:
A csirke húsokat megtisztítjuk,majd alaposan befűszerezzük,és egymás mellé helyezzük a sütőzacskóban.
Második lépés:
A zöldségeket karikákra szeljük,majd rá halmozzuk a húsokra,a sütőzacskót légmentesre lezárjuk,és előmelegített sütőben 150 fokon 40 perc alatt puhára sütjük,majd a zacskót szétszakítva 15 percig 250 fokon aranybarnára pirítjuk.
Harmadik lépés:
A mártás hozzávalóit összekeverjük,majd tálaláskor a húsra illetve húsokra kanalazzuk.
Köretként hagymás burgonyával vagy rizibizivel tálalható.

sütési idő: 55 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Amikor a hús pirul,nem árt néha kanállal meglocsolni a saját levével,hogy ne száradjon ki nagyon.

Hozzávalók

Hozzávalók:
1.4 db csirke felső comb
2.4 db csirke alsó comb
3.4 db csirke szárny
4.1 db csirke melle hús 4 db-ra vágva
5.1 fej vöröshagyma
6.2 db fehér paprika
7.2 db sárgarépa
8.só-bors-vegeta-sült csirke fűszerkeverék
9.1 db nagyméretű sütőzacskó
10.4 dl natúr joghurt
11.fél gerezd fokhagyma
12.friss kapor vagy tasakos kapor saláta por

Kövess minket a Facebookon is!