Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fánk alakú cakesicle recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 915 alkalommal

elkészítve: 19 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és a fánk forma alján található hullámos máz mintázat mélyedésébe öntünk belőle kicsit, fogpiszkálóval a máz mintázat széleihez igazítjuk, mondhatni kiszínezzük. Ha a formában nincs ilyen mintázat, akkor mi magunk készítünk. Ezután 5 percre fagyasztóba tesszük.

2. A tejcsoki felét megolvasztjuk és kikenjük vele a fánk formáink, beleértve a fehér részt is. Ügyeljünk rá, hogy a formák közepén lévő kiemelkedést is vonjuk körbe. Ollóval pici bemetszést ejtünk mind a hat fánk formánk oldalán és mielőtt elkezdene megkötni a tejcsoki, beledugunk egy-egy pálcikát a közepéig. 10 percre visszatesszük a fagyasztóba.

3. A tortapiskótát apróra tépkedjük, hozzáadjuk a felvert habtejszínt és az aromát és jól formázható masszát gyúrunk belőle. Kivesszük a fagyasztóból a formánkat és kitöltjük az üregeket a tésztával. Végül megolvasztjuk a maradék tejcsokit és egyenletesen eloszlatjuk a formák tetején. 30 percre lefagyasztjuk.

4. A fánkocskákat kivesszük a fagyasztóból és először a fánkokat nyomjuk ki, majd azoknál fogva húzzuk át a pálcikákat a szilikonon.

5. Ha van szakácsfáklyánk, azzal olvasztjuk meg egyenként a fehércsokit a tetejükön épp csak annyira, hogy ragadjon kicsit, majd megszórjuk szórócukorral. Ha nem tudjuk megolvasztani, ehető ragasztóval kenjük meg a tetejét.

Személyes jó tanács

Recept videóm megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

6 darabos, szilikon fánk formához :
- 100 g fehércsoki
- 200 g tejcsoki
- 100 ml habtejszín
- bármilyen 20 cm-es tortapiskóta
- 6 db jégkrém pálcika
- 1 ek tetszőleges ízű aroma
- szórócukor
- szakácsfáklya vagy ehető ragasztó

Kövess minket a Facebookon is!