

megtekintve: 7 671 alkalommal
elkészítve: 160 alkalommal megfőztem én is
A vörös és a lilahagymákat késes aprítóval apróra daráljuk.
A csirkemellfilét pépes állagúra turmixszoljuk. Hozzáadjuk a hagymákat, a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, bazsalikommal, kakukkfűvel, oregánóval, őrölt köménymaggal. Jól összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk.
A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A sajtot lereszeljük.
Egy téglalap alakú alufóliát vékonyan megkenünk olajjal, majd megszórjuk chia maggal.
A húsmasszát egyenletesen kiterítjük rajta. A közepébe rakjuk egy csíkban a reszelt sajtot, majd arra szépen sorban elhelyezzük a brokkoli rózsákat.
Az alufólia segítségével felgöngyöljük a roládot úgy, hogy a brokkolis-sajtos keverék középen maradjon. Az alufólia széleit szaloncukorszerűen becsavarjuk.
A kész tekercset egy tűzálló tálba helyezzük, melybe ujjnyi magasan vizet öntünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 óráig sütjük.
Ha megsült, 10 percet pihentetjük, kicsomagoljuk, majd ízlés szerint szeleteljük.
sütési idő: 1 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
500 gramm csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
só, bors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
oregánó
3 gerezd fokhagyma
őrölt köménymag
250 gramm brokkoli
150 gramm reszelt trappista sajt
2-3 evőkanál chia mag
1 evőkanál olívaolaj