Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Magas-Tátra szelet recept

A recept értékelése: 1,8 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 104 843 alkalommal

elkészítve: 327 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: edina069

Elkészítése

1. A tésztához 3 dl vizet felforralunk 25 dkg margarinnal. Belekeverünk 22 dkg sima lisztet, tovább melegítjük, míg összeáll, közben folyamatosan keverjük. Majd a tűzről levéve langyosra hűtjük, és belekeverünk egyenként 7 db egész tojást. Simára keverjük. Ezután 20 percig pihenni hagyjuk. A tésztát kikent tepsiben 2 részben lapnak kisütjük.

2. A töltelékhez 3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel, 8 evőkanál kristálycukorral felfőzünk csomómentesre. Kihűlés közben belekeverünk 25 dkg margarint.

3. A habhoz 2 csomag tejszínhabpótlót 3 dl tejjel kemény habbá verünk, majd 1,5 dl forró vízben feloldunk 1 evőkanál zselatinport. Ha kihűlt, akkor a tejszínhabhoz keverjük. Célszerű csak az összeállítás előtt kikeverni, mert a hab hamar megköt, és nem lesz szépen kenhető.

4. Az egyik megsütött tésztalapot megkenjük pudingos krémmel majd a habbal, végül rátesszük a másik lapot. A tetejére olvasztott csokit vagy porcukrot tehetünk.

sütési idő: 30 min

Személyes jó tanács

A tészta lapjai *hegyvidékesre* sülnek, ezen nem kell meglepődni.

Hozzávalók

A tésztához:
3 dl víz
25 dkg sütőmargarin
22 dkg sima liszt
7 db egész tojás
A töltelékhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
8 evőkanál kristálycukor
25 dkg sütőmargarin
A habhoz:
2 csomag tejszínhabpótló
3 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
1,5 dl víz
A tetejére:
olvasztott csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!