

megtekintve: 1 697 alkalommal
elkészítve: 52 alkalommal megfőztem én is
A tojást a cukorral, margarinnal, mézzel, sóval egy kézi robotgéppel simára keverjük.
Hozzáadjuk a kimért lisztet, mézeskalácsfűszert, sütőport. Elkeverjük, és deszkára téve sima tésztát gyúrunk belőle.
Aztán kisodorjuk vékony hengerré, amiből diónyi nagyságú darabokat vágunk.
Egyesével minden darabot hosszúkásra formázunk, lapítunk (hogy a datolyát körbe tudjuk majd tekerni) és egy mézcsurgatóval vagy valami hasonlóval teljes hosszában végig görgetünk, hogy domború minta rajzolódjon ki a kis tésztában.
A sima részébe egy-egy ki magozott datolyát tekerünk. Sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
A tészták barázdáit egy sűrűn álló mézcsurgatóval készítettem,ami nagyon ötletes szerintem!!
1 db tojás
3 csapott ek cukor
5 dkg margarin
2 ek méz
1 csipet só
20 dkg finomliszt
1.5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál sütőpor
20 db datolya