megtekintve: 6 763 alkalommal
elkészítve: 167 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot.
? A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, felváltva a forró vízzel.
? A végén már csak kézi habverővel adjuk hozzá a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket.
? Papírral bélelt formában 180 C fokon megsütjük. (kb. 40-45 perc)
? A formában hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a csokikrémet.
? A pudingot a vízben keményre főzzük, a tűzről levéve simára keverjük benne a csokoládét.
? A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, adunk hozzá kis rumaromát, kakaóport.
? A tortalapot három lapba vágjuk, betöltjük a krémmel, tetejét tortabevonóval bevonjuk. Alkalomhoz illően díszítjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
18 cm-es formában készült.
A piskótához:
? 3 db tojás
? 18 dkg cukor
? 13 dkg liszt
? 2 evőkanál kakaópor
? 6 g sütőpor
? 3 evőkanál forró víz
? A krémhez:
? 40 g csokoládés pudingpor
? 2.5 dl víz
? 15 g étcsokoládé
? 20 dkg margarin
? 20 dkg porcukor
? kis rumaroma
? 2 evőkanál kakaópor
? A tetejére:
? 50 g tortabevonó