

megtekintve: 8 718 alkalommal
elkészítve: 221 alkalommal megfőztem én is
A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót. Ezután borítsuk egy sűrű szövésű konyharuhába, erősen kössük batyuba. A kötésbe húzzunk át egy hosszúnyelű fakanalat, és lógassuk a batyut egy magasfalú edénybe, hogy bele tudjon az író csöpögni. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni. Ezután borítsuk ki a konyharuhából, s jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel, stb. Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk.
Ebből a mennyiségből kb. 400 gramm vajkrém lesz.
Csak magas zsírtartalmú hozzávalókból lesz hibamentes vajkrémünk!
2 nagy doboz 3,6 % zsírtartalmú natúr joghurt
2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín
egy mokkáskanál só.