megtekintve: 11 031 alkalommal
elkészítve: 304 alkalommal megfőztem én is
A fenti hozzávalókból 2 db 4 tojásos piskótát sütünk. ( a sárgát cukorral habosra keverni, és óvatosan hozzáadni az előzőleg keményre vert tojásfehérje habhoz, majd fakanállal hozzáadni a lisztet.)
A pudingot a cukorral sűrűre főzzük, hozzáadjuk a fehérjehabot, amivel még 1-2 percig együtt főzzük tovább. Az egyik piskótalapot vissza tesszük a tepsibe, forrón ráöntjük a puding felét,- megszórjuk a gyümölcscsel -majd a puding másik felét is rátesszük.Rátesszük a másik piskóta lapot. Kihűtjük- majd csokit csorgatunk rá.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Finom sütemény, pikáns a gyümölcstől.
Hozzávalók a piskótához.
8 tojás
8 kanál liszt
8 ” cukor
kis sütőpor + pici só
A krémhez:
1,2 liter VÍZ
4 tasak vaníliás pudingpor
4-5 kanál kristálycukor
6 tojásfehérje kemény habnak felverve
tetszés szerinti gyümölcs ( én most MÁLNÁT és MEGGYET használtam)