Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos-sós pöffeteg recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 189 alkalommal

elkészítve: 88 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A puha vajat keverjük össze a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal.

Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és keverjük, gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük legalább egy órára hideg helyre, vagy a hűtőbe. (ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverjünk hozzá)

A tésztából formázzunk nagyobb diónyi golyókat, majd ízlés szerint hempergessük meg szezámmagba. (meghempergethetjük még pl. köménymagba, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

sütési idő: 25 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács


Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.

Hozzávalók

Hozzávalók 20 db-hoz:

25 dkg liszt
6 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt (edami, trappista...)
2 db tojás (nagy)
1/3 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 tk só
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
ízlés szerint szezámmag a beleforgatáshoz

Kövess minket a Facebookon is!