megtekintve: 13 423 alkalommal
elkészítve: 276 alkalommal megfőztem én is
Előkészítés:
A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és fél dl vízzel. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a mákkal. Az almát meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.
Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat, majd a mákkal összekevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk össze.
2. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán a mákos masszához keverjük. Végül a lecsepegtetett mazsolát is beleforgatjuk.
3. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a masszát. Az almával csillag alakban díszítjük a tetejét. Sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, kivesszük a formából és porcukorral megszórjuk.
sütési idő: 45 min
hőfok: 200 °C
1 szelet: 289 kcal
12 szelethez:
5 dkg mazsola
1 ek. rum
6 tojás
6 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 savanykás alma
15 dkg vaj
20 dkg kristáycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja