megtekintve: 10 013 alkalommal
elkészítve: 264 alkalommal megfőztem én is
1. Az alaphoz a vajat/margarint a tejjel és a cukorral összemelegítjük, majd a darált keksz és kakaópor keverékével összedolgozzuk. Egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, teljesen kihűtjük, hogy megszilárduljon.
2. A vaníliás krémhez a vaníliarudat felhasítjuk, a kikapart magokat a tejbe tesszük a rúddal együtt, majd felmelegítjük. A keményítőhöz adunk néhány evőkanál meleg tejet, csomómentesre keverjük, majd ismét beleteszünk néhány evőkanál tejet, hogy folyékony legyen. A tojássárgáját a cukorral kézi mixerrel addig keverjük, míg kivilágosodik. Beleöntjük a maradék meleg tejet, hozzákeverjük a keményítőt, majd lábasba öntjük. Közepes lángon 15 perc alatt besűrítjük folyamatos kevergetés mellett.
3. A csokoládés krémhez a darabokra tört csokoládét vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk. A tejet meglangyosítjuk. A kimért keményítőhöz adunk néhány evőkanál meleg tejet, és csomómentesre keverjük, majd ismét beleteszünk néhány evőkanál tejet, hogy folyékony legyen. Felhígítjuk a maradék tejjel, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Végül hozzáadjuk a csokoládét, beleolvasztjuk.
4. A banánokat hosszában félbevágjuk, a banáncsíkokat a megszilárdult kekszlapra helyezzük. A két krémből felváltva kanálnyi mennyiségeket teszünk rá, majd egy kanállal márványozzuk. Alaposan kihűtjük, hogy a krémek megszilárduljanak.
5. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét, kevergetjük míg teljesen beleolvad, majd a szép fényes csokoládét egyenletesen a tortára kenjük, alaposan kihűtjük.
Kalória: 5902 kcal/ egész torta
Egy 24 cm átmérőjű tortához
Az alaphoz:
10 dkg vaj/margarin
1 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg darált keksz
2 ek. sötét, cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez:
1 rúd vanília kikapart magjai
5 dl tej
3 dkg étkezési keményítő
3 tojássárgája
5 dkg cukor
A csokoládés krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 dl tej
3 dkg étkezési keményítő
A díszítéshez:
5 darab banán
1,5 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé