Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Oxfordi húspogácsa recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 355 alkalommal

elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A
vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst
összekeverjük a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval
és a borssal. Kb. 10centis rudakat formázunk belőle, majd
baconszalonnába göngyöljük őket. Egy tűzálló tálat kiolajozunk,
belerakjuk a húsrudakat, majd 220 fokos sütőben szép pirosra
sütjük, kb 40 perc alatt. A húsmasszába egy kis pirospaprikát is lehet
tenni ízlés szerint.
Köretként adhatunk hozzá burgonyapűrét, rizst, sültkrumplit.

sütési idő: 40 min
hőfok: 220 °C

Hozzávalók

60 dkg darált sertéshús,
20 dkg főtt burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 tojás,
1 tk só,
2 kk őrölt bors,
10 szelet füstölt bacon,
3 evőkanál olaj

Kövess minket a Facebookon is!