megtekintve: 13 811 alkalommal
elkészítve: 212 alkalommal megfőztem én is
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A
vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst
összekeverjük a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval
és a borssal. Kb. 10centis rudakat formázunk belőle, majd
baconszalonnába göngyöljük őket. Egy tűzálló tálat kiolajozunk,
belerakjuk a húsrudakat, majd 220 fokos sütőben szép pirosra
sütjük, kb 40 perc alatt. A húsmasszába egy kis pirospaprikát is lehet
tenni ízlés szerint.
Köretként adhatunk hozzá burgonyapűrét, rizst, sültkrumplit.
sütési idő: 40 min
hőfok: 220 °C
60 dkg darált sertéshús,
20 dkg főtt burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 tojás,
1 tk só,
2 kk őrölt bors,
10 szelet füstölt bacon,
3 evőkanál olaj