

megtekintve: 2 701 alkalommal
elkészítve: 54 alkalommal megfőztem én is
Torta:A tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a szitált lisztet. A fehérjét a cukorral keményre verjük, és hozzáadjuk a tojásos alaphoz. Formába töltjük, és 180 C fokon ( tűpróba) megsütjük.
Krém: A pudingot 250 ml vízben megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a csokoládét, kihűtjük. A vajat cukorral habosra keverjük. A kihűlt tejszínt kihabosítjuk, a pudinggal simára keverjük, majd hozzáadjuk a vajas keveréket. A piskótát három lapba vágjuk, betöltjük a krémmel, az oldalát is bekenjük.
Dézsa oldala: A fehérjét a cukorral keményre verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, pici sót, végül már csak fakanállal a lisztet. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a fele masszát elsimítjuk benne, a másik felébe 2 kanál kakaót keverünk, rá simítjuk a fehér tésztára, és kanállal hosszanti, majd keresztirányba "csíkokat " húzunk bele. ( fa erezet).180 C fokon megsütjük.
Ha kihűlt a torta magasságának megfelelően lapokat vágunk és a torta oldalához simítjuk.
Jégkocka " a tetejére: 1 csomag zselatint kis hideg vízben megduzzasztunk, majd felmelegítve kb. 2-3 dcl vízzel elkeverjük, és kisebb lapos tálcára öntjük, mikor megdermedt kockákra vágjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha magasabb " dézsát" szeretnénk,. két adagot süssünk a piskótából.
Hozzávalók: ( 18 cm-es forma)
17,5 dkg liszt
10 dkg kristálycukor + 4 dkg a fehérje habba
75 ml tej
75 ml olaj
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
Krém hozzávalói.
2 ml tejszínhab
10-15 dkg étcsokoládé
20-25 dkg vaj
1 étcsokis Dr.Ootker pudingpor
2,5 dcl víz
cukor ízlés szerint
jó kupica rum
sport csoki ( opcionális)
A " dézsa" oldalához:
5 tojás
5 púpos kanál liszt
5 kanál cukor
pici sütőpor
1-2 kanál kakaó