

megtekintve: 756 alkalommal
elkészítve: 10 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a liszten kívül mindent egy tálba öntünk, az élesztőt belemorzsoljuk.- Simára keverjük, majd bele szitáljuk a lisztet. Puha rugalmas tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt 5 részre vágjuk, gömbölyítjük, kicsit pihentetjük. Addig a cukorral és a tejjel összekeverjük a diót, hogy jól kenhető massza legyen. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, a felső harmadára egy kiskanálnyi tölteléket teszünk, az alsó részét pizzavágóval hosszanti irányba bevagdaljuk. Feltekerjük, és egy kivajazott 20 cm-es formába egymás mellé betesszük. Ismét kelesztjük. Megkenjük meleg vaj-tej keverékével, és 180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. A formában langyosra hűtjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
100 ml tej
80 ml tejszín
3 dkg élesztő
1 kanál cukor
pici só
1 tojás
350 gr liszt
töltelék:
kb.15 dkg dió
2-3 kanál porcukor
pici rum
2-3 kanál tej