

megtekintve: 11 740 alkalommal
elkészítve: 152 alkalommal megfőztem én is
Első lépés: A sertés lapockát megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, sült hús fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd kb. 180 fokon 30-45 percig sütjük.
Második lépés: A salátát halmozzuk egy tálba, majd keverjük össze a felkarikázott póréhagymával, a felkockázott sajttal és a szintén kockákra vágott paradicsommal és az összetört vagy egészen apróra vágott foghagymával.
Harmadik lépés: Amíg a hús sül elkészítjük az öntetet. 1 pohár natúr joghurtot összekeverünk egy csipet ételízesítővel, s míg a hús meg nem sül visszatesszük a hűtőbe.
Negyedik lépés: A salátát egy tányérra halmozzuk, majd a még forró húst felcsíkozva a salátára helyezzük, majd meglocsoljuk egy kevés öntettel, s tálaljuk.
sütési idő: 15 min
hőfok: 350 °C
sütési mód: alsó sütés
Öntettel és anélkül is finom!
Hozzávalók 1: 2 csomag saláta keverék (250gx2)
Hozzávalók 2: 2 db paradicsom
Hozzávalók 3: 2 szál póréhagyma
Hozzávalók 4: 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók 5: 10 dkg trappista sajt
Hozzávalók 6: 40 dkg sertés lapocka
Hozzávalók 7: 1 kávéskanál bors
Hozzávalók 8: 1 csipet só
Hozzávalók 9: 1 kávéskanál ételízesítő
Hozzávalók 10: 1 kávéskanál sült hús fűszerkeverék