megtekintve: 3 428 alkalommal
elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is
A krumplit megfőzzük, összetörjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és a keményítőt. Teljesen kihűtjük, nagyobb diónyi darabot a tenyerünkben kilapítunk, a közepébe teszünk egy kisebb kocka sajtot, gömbölyítjük, majd morzsába hempergetjük. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 10 min
Bármilyen hús mellé köretként kiváló, de önmagában is tökéletes egy kis savanyúsággal, vagy mártogatóssal.
Hozzávalók: ( 4 személyre)
1/2 kg krumpli
só,bors
petrezselyem
1 kanál étkezési keményítő
hempergetéshez: morzsa
kb.10-15 dkg sajt ( lehet mozarella, vagy trapista)