

megtekintve: 15 530 alkalommal
elkészítve: 293 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítem a palacsintatésztát, illetve ez sűrűbb massza lesz, mint a hagyományos palacsintatészta.
Utána az almák közepét eltávolítom, meghámozom és felkarikázom.
Én 1 db almát 5 felé szoktam vágni, kb. 5 szeletre, fél cm-nyi vastagságúra. Van, aki nem szokta meghámozni az almákat, ez teljesen egyéni.Következő lépésben az almaszeleteket beleforgatom a palacsintatésztába – előtte már az olajat felforrósítottam –, és benne szép aranyszínűre sütöm meg az almák mindkét oldalát, majd szalvétára, konyhai kéztörlőre kiszedem és fogyasztás előtt tetejüket őrölt fahéjjal megszórtan tálalom.
Természetesen a pontos hozzávalók megadása nélkül is elkészíthető ez a finomság.
sütési idő: 5 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: felső sütés
A lényeg az, hogy a pongyolát adó massza sűrűbb legyen, mint a normál palacsintatészta.
1 egész tojás
10 dkg liszt
2 teáskanál cukor
1,5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
6 darab közepes méretű alma
olaj a sütéshez
őrölt fahéj a teteje beszórásához
csipetnyi só