megtekintve: 9 854 alkalommal
elkészítve: 235 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítjük a tésztát, 2 db tojást villával felhabosítunk csipet sóval majd belekeverünk 4 ek zabpelyhet, és kókuszzsírral kent serpenyőbe öntjük, ugyanúgy sütjük, mint a palacsintát, először az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A maradék tojásból, zabpehelyből még egy ”tortillát” sütünk. Félre tesszük. A paprikákat megmossuk és csíkokra szeljük, a megtisztított hagymát kockára vágjuk, a spenótot megmossuk és vastagabb szárrészeit eltávolítjuk.
Egy wok serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és ezen kissé megpirítjuk a zöldségeket (nagy lángon), a zöldségeknek roppanósnak kell maradnia!
Összeállítás: amiben a tésztát sütöttük, visszatesszük a tűzre, és alulra egy lap tortillát teszünk, erre jön a reszelt sajt fele, majd a párolt-sült zöldségek, a sajt másik fele, végül a második tortilla Annyi ideig melegítjük, h a sajt megolvadjon és összeragassza a szendvicsünket!
főzési idő: 10 min
A tésztához:
4 db tojás
8 ek GM zabpehely
só
A töltelékhez:
1 db piros húsú Kaliforniai paprika
1 db zöld húsú Kaliforniai paprika
1 db hegyes erős zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 maréknyi friss spenót levél
20 dkg reszelt trappista sajt
kókuszzsír