megtekintve: 6 326 alkalommal
elkészítve: 137 alkalommal megfőztem én is
Tojás sárgáját összekeverni a vízzel és a cukorral. A lisztes sütőport beleszitálni ezt is összekeverni. A tojás fehérjét kemény habba verni majd belekeverni a masszába. Nagy gáztepsiben megsütjük.
A tejben sűrűre főzzük a pudingport, a tűzről levéve, belekeverjük a csokoládét. A cukrot habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt pudinggal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot. ( mehet bele akár 1 jó nagy kanál nem cukrozott kakaópor).
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk, adunk hozzá egy kis főtt kávét, olvasztott csokoládét, és összegyúrjuk. Fólián téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük. Végül a felolvasztott tortabevonóval bevonjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Darált keksz-el is el lehet készíteni, de piskótával finomabb.
Hozzávalók a piskótához ( lehet helyettesíteni darált keksz-el )
6 db tojás
300 g liszt
280 g cukor
1 sütőpor
12 kanál viz
? dcl lefőtt kávé
kevés olvasztott csokoládé
Csokoládé krém hozzávalói.
1 dr.Ootker étcsokoládés pudingpor
2,5 dcl te ( víz)
10 dkg étcsokoládé
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés rum (aroma)
Bevonáshoz:
10-15 dkg tortabevonó