Warning: Undefined global variable $HAVI_V in /home/deishu/konnyugyorsreceptek_ver2/index.php on line 27
Könnyű Gyors Receptek - Sajtos gombás quiche recept recept
Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos gombás quiche recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 444 alkalommal

elkészítve: 123 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, cukorral, majd elmorzsolom benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadom a jeges vizet.
Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, egyesével még adhatunk hozzá.

2. A tésztát legalább 10 percig gyúrjuk a tálban, majd lisztezett deszkán alaposan átdöngöljük amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután celofánba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük.

3. A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a tejet, a reszelt edamit, a morzsolt fetát és a pici vízben oldott keményítőt.

4. A tésztát kivesszük a fagyóból és lisztezett deszkán, folyamatosan gyúrva pite forma nagyságú kört nyújtunk belőle. Ezután a piteformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleegyengetjük a tésztát, szélén átszaladunk egy késsel és belül villával összeszurkáljuk.

5. Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 15 percig sütjük, majd beleöntjük a tölteléket és kb 30 percig sütjük tovább.

6. Szeletelés előtt fél órát hűlni hagyjuk.

sütési idő: 30 min
hőfok: 150 °C

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Tészta:
- 325 g liszt
- 230 g hideg margarin, kockákra vágva
- 4-8 ek jeges víz
- 1 ek cukor
- 1 tk só

Töltelék:
- 250 ml tej
- 4 db tojás
- 1 ek friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk só
- 1 ek olaj
- 2 ek keményítő
- 1 tk őrölt bors
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 1/2 vagy egy kis fej vöröshagyma
- 100 g fetasajt
- 200 g edami sajt

Kövess minket a Facebookon is!