Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Narancskrémes narancsos csokitorta recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 008 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amikor a hab duplájára nő akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot,a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük.
Majd a kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet összekeverjük veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát .
Végezetül apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot.
Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenjük olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral így nem ragad bele a tészta alja könnyebb lesz kivenni ha kisült a torta.
Belesimítjuk a tortaformába a piskótát és 180 c előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre .Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta.
Ha megsült a torta akkor rácsom kihűtjük,majd 3 részre vágjuk.
De előtte amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet.
A tejszínt felverjük kemény habbá verjük , a mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot,a narancshéjat,a narancslevét és alaposan kikeverjük,majd a tejszínhabbal fellazítjuk és összekeverjük.
Veszünk egy habzsákot belekanalazzuk a krémet .
Egy tortatartóra rátesszük az első torta karikát és a habzsák segítségével megtöltjük.majd ráhelyezzük a következő tortakarikát szintén nyomunk rá narancskrémet majd befedjük a harmadik tortakarikával .
És a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
A tejét dekor cukorral ,arany gyönggyel csoki lapokkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük ,hogy a krém megszilárduljon.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A tejszínt felverés előtt nagyon hűtsük le.Mert Így biztos feltudjuk verni kemény habbá.

Hozzávalók

6 egész tojás,
2 evőkanál barna cukor,
4 evőkanál kristálycukor,
csipet só,
6 evőkanál liszt,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál víz,
2 evőkanál holland kakaópor.

A krém hozzávalói:
250 g mascarpone ,
3 dl cukrász tejszín,
2 evőkanál porcukor ,
1 púpos evőkanál reszelt narancshéj,
és egy fél narancsleve.

Díszítéshez:
Dekor cukor karácsfa,
csokilapok és arany gyöngyök.

Kövess minket a Facebookon is!