Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Konyakos párnácskák recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 887 alkalommal

elkészítve: 149 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A lisztből, a sütőporból, a sóból, a cukorból, a tojásokból, a vajból, a főzőtejszínből, a konyakból és a citromhéjból omlós tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük, és 40 percre a hűtőbe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Késsel 4 x 4 cm-es négyzetlapokat vágunk belőle. Egy nagyobb lábasban a zsiradékot 180 °C-ra forrósítjuk, majd a kis párnák mind két oldalát aranybarnára sütjük.
Törlőpapíron lecsepegtetjük, majd még melegen meghintjük porcukorral, és azonnal tálaljuk.

hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A konyakot helyettesíthetjük kedvünk szerint más ízesítéssel is.

Hozzávalók

40 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1 csipet só
3 evőkanál cukor
2 tojás
8 dkg vaj
3 evőkanál főzőtejszín
4 evőkanál konyak
1 kiskanál reszelt citromhéj
zsiradék a kisütéshez
porcukor a beszóráshoz

Kövess minket a Facebookon is!