

megtekintve: 3 728 alkalommal
elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is
1. Az almát megpucolom, megmosom, apróra vágom.
2. A cukrot egy kis lábasban karamellizálom, felöntöm vízzel, majd hozzáadom az apróra vágott almát, és szétfőzöm a karemelles vízben, majd tartalékra veszem a tűzhelyt.
3. A keményítőt feloldom egy kis hideg vízben, hozzáadom az almás vízhez, belekeverem a fahéjat, és addig kevergetem, amíg sűrű szószt kapunk, majd félreteszem.
4. A darált kekszet elkeverem a vajjal, hozzáadom a mézeskalács fűszerkeveréket, és egy pohár aljára egyengetem.
5. Rákanalazom a még meleg almaszószt, tejszínhabot teszek a tetejére, és meghintem fahéjjal.
főzési idő: 15 min
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Hozzávalók (egy adag) :
- 1 db közepes alma
- 3 púpos ek. cukor
- 200 ml víz
- 1 ek. keményítő
- 1 tk. puha vaj
- 3 ek. darált édes keksz
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek. fahéj
Díszítésnek:
- almaszelet
- tejszínhab
- fahéj