Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Marcipános-körtés pite recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 1 852 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, és a darált diót, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges 1 ek hideg vizet adjunk hozzá , hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3 részét, csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig.

A nagyobb tésztagombócot nyújtsuk ki piteforma méretűre, és béleljük ki vele a formát.


A marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, egyenletesen reszeljük rá a piteformában lévő tésztára.

A körtét hámozzuk meg, vágjuk ketté, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre.

Ezután a körtecikkeket helyezzük rá a marcipán tetejére úgy, hogy mindenhol befedje, majd szórjuk meg a vaníliás cukor, és az őrölt fahéj keverékével.

Ezután vegyük ki a hűtőből a félretett tésztát, nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a formára, tenyérrel kissé lapogassuk le, és villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

sütési idő: 45 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 24 cm-es piteformához:

25 dkg liszt (Nagyi titka)
10 dkg darált dió
15 dkg Vénusz sütőmargarin (vaníliás ízű)
7 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
csipet só
szükség esetén 1 ek hideg víz

Töltelék hozzávalói:

40 dkg marcipán
3 db Vilmos körte
1 cs vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj

Kövess minket a Facebookon is!