

megtekintve: 1 339 alkalommal
elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is
1. A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojásokat, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vanília aromát, az írót és az ételfestéket.
2. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
3. Muffin papír formákba töltjük, majd előmelegített sütőben 170 C-on 20 percig sütjük, rácson hűlni hagyjuk.
4. Amikor kihűlt, közepükből kivágunk egy-egy ujjnyi vastag és mély darabot (itt fém kürtőcske formát használtam), majd pici ételfestékkel elkevert eper dzsemmel töltjük meg.
5. A habtejszínhez 6 ek kakaóport keverünk, felverjük, csillagvégű habzsákból halmokat nyomunk a muffinok tetejére. A koponyás formákba 2-2-t fújunk a Lüszter porból, majd olvasztott csokoládét kanalazunk bele és fagyasztóba téve hagyjuk teljesen megdermedni. Amikor elkészült, a kakaós habok tetejébe nyomunk egyet-egyet.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
18 db muffinhoz
Tésztához:
- 215 g liszt
- 200 g kristálycukor
- 170 g puha margarin
- 177 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 3 db tojás
- 5 g kakaópor
- 2 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1 tk sütőpor
- piros ételfesték
Töltelék:
- eper dzsem
- piros ételfesték
Díszítés:
- 500 ml curkászhab vagy habtejszín
- 200 g étcsokoládé
- Lüszter pumpás ételcsillám
- 6 db-os koponya alakú szilikon forma
- 6 ek kakaópor + a szóráshoz