Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Meggyes duna hullám recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 991 alkalommal

elkészítve: 18 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A vajat habosra keverjük cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és részletekben a tojásos masszához adjuk. Hozzá dolgozzuk a sütőporral kevert lisztet, majd óvatosan egyneművé dolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez adjuk a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd bele öntjük a sárga tésztát, erre öntjük a kakaós masszát, és sűrűn kirakjuk meggyel. Előmelegített sütőbe tesszük ( 170 fok) és 25-30 perc alatt. megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, utána szedd csak ki, utána tálcára húzzuk.
A krémhez a pudingport dolgozzuk csomómentesre a tejjel, cukorral. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kihűl, adjuk hozzá a vajat, krémesítjük gépi habverővel, és a tésztára kenjük. A mázhoz étcsokit felolvasztjuk vízgőz felett, hozzá adjuk az olajat, és a krém tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeleteljük.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók ( 20x30 cm tepsihez)
Tésztához.
30 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
1 vaníliás cukor
6 tojás
2 teáskanál sütőpor
2 kanál kakaó
Krém:
2 csomag Dr,Ootker Vaníliás pudingpor
6 dcl tej
10 dkg vaj
12 dkg cukor
Tetejére:
tortabevonó

Kövess minket a Facebookon is!