Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Húsvéti francia krémes recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 559 alkalommal

elkészítve: 134 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

1. A leveles tésztából a nagy gáztepsi hátulján sütni két lapot.
2. A pudingport a kétféle cukorral sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük - az előzőleg keményre vert 6 db tojásfehérjét, és óvatosan , lehetőleg lukas fakanállal- alulról felfelé pár percig együtt főzzük.
Az egyik megsült lapot visszatenni a formába, köré alufóliából keretet hajtogatunk. (nekem van kapcsos tepsi formám) .Forrón ráönteni a megfőtt krémet. Ha kihűlt rákenjük a keményre felvert habot, majd a másik lapot, amit kockára vágtunk. ( én 5x4 sort vágok belelő, így lesz 20 szép nagy kocka krémes) Tetejére mehet csoki . Hűtőben tároljuk, legalább egy éjszakát.Alkalomhoz illőn lehet díszíteni, most húsvéti díszeket raktam rá.

főzési idő: 15 min
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon egyszerű elkészíteni, mindig az alkalomhoz illően lehet dekorálni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 tasak leveles tészta ( vagy sütött leveles tészta)

Hozzávalók a krémhez.
1,25 liter víz (én vizet használok, keményebb a krém, és olcsóbb !!!!)
6 zacskó dr.Ootker vaniliás pudingpor
kb.15-20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
6 tojásfehérje
1/2 l Hulala

Kövess minket a Facebookon is!