megtekintve: 8 463 alkalommal
elkészítve: 184 alkalommal megfőztem én is
A krémsajtot, vajat és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, és összegyúrjuk. Egy nagy gombócot formázunk, amit fóliába csomagolunk, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez összekeverjük a kétféle cukrot, fahéjat, mazsolát és a durvára vágott diót.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, és külön-külön mindkettőből egy kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtunk ki. Mivel nagyon ragad, folyamatosan lisztet szórunk alá.
Az egyik kört megkenjük 6 ek baracklekvárral, és rászórjuk a töltelék felét, kicsit belenyomkodjuk. Ekkor 12 cikkelybe vágjuk, és a cikkelyeket feltekerjük kifli formára, a szélesebb végén kezdjük tekerni.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk a tészta másik felével. Így összesen 24 darabot kapunk.
A kifliket megkenjük a tojás és tej keverékével, majd végül meghintjük fahéjjal elkevert kristálycukorral. 180 C-os sütőben 20 perc alatt sül meg.
sütési mód: alsó sütés
Tészta
24 dkg krémsajt
24 dkg vaj
30 dkg finomliszt
6 púpozott ek porcukor
1 csipet só
Töltelék
10 dkg barna cukor
4 ek cukor
4 teáskanál fahéj
10 dkg mazsola
20 dkg dió (durvára darabolt)
12 ek sárgabaracklekvár
Teteje
1 db tojás
2 evőkanál sovány tej
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint