megtekintve: 9 605 alkalommal
elkészítve: 234 alkalommal megfőztem én is
1. Az omlós tésztához a lisztet a darált mandulával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval összekeverjük. Rászórjuk a vajdarabkákat, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
2. A hozzávalókat kézi mixer habverőjével 1 percig keverjük, majd kézzel összegyúrjuk.
3. A tésztából 3 egyforma méretű cipót formálunk, majd becsomagoljuk fóliába és hűtőszekrénybe tesszük pihenni 30 percre.
4. A tésztát vékonyan belisztezett munkalapon vagy 2 sütőpapír között 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és körülbelül 6 cm átmérőjű szíveket szaggatunk belőle.
5. A szívformák felének közepébe kisebb szíveket szaggatunk. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3-4-es fokozat) előmelegítjük. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, vigyázzunk nehogy odaégjen. Miután szépen megsültek, kivesszük és süteményesrácsra tesszük hűlni.
5. Azokat a szíveket, amelyeket nem lyukasztottunk ki, vékonyan bekenjük gyümölcszselével, a ”lyukas” szíveket pedig beszórjuk porcukorral, és a kétféle szívet egymásra téve összeragasztjuk őket. A megmaradt apró szíveket ízlés szerint bevonjuk cukor- vagy csokoládémázzal.
sütési idő: 10 min
Bármilyen formákat készíthetünk.
2 tepsihez (60-80 db):
40 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
5 dkg darált mandula
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
20 dkg vaj
3 tojássárgája
20 dkg ribiszke- vagy cseresznyezselé
2-3 evőkanál porcukor