megtekintve: 13 577 alkalommal
elkészítve: 297 alkalommal megfőztem én is
A citromot megmossuk és szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. Összekeverjük a lisztet, a sót, a citromhéjat, az élesztőt és 1 evőkanál cukrot.
Hozzáadjuk a vajat, a langyos tejet és a maradék cukrot. Kézi mixerrel az egészet sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük. A mandulás réteghez a vaj felét a mézzel, a mandulapehellyel és a tejszínnel állandó keverés mellett felfőzzük, majd hideg helyre tesszük.
Még egyszer átgyúrjuk a tésztát, és kinyújtjuk a tepsin. Villával néhányszor megszurkáljuk. 15 percig kelni hagyjuk. Rákenjük a mandulás keveréket, és 30 perc alatt kisütjük.
A töltelékhez 4 evőkanál tejjel kikeverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, és beleöntjük a kikevert pudingport. 2 percig főzzük, majd kihűtjük. A maradék vajat a porcukorral habosra kavarjuk, azután kanalanként hozzáadjuk a pudingot.
A méhcsípést kb. 24 szeletre osztjuk, mindegyiket vízszintesen félbevágjuk, és 2 evőkanál krémmel megtöltjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
Tésztához:
1 citrom
50 dkg liszt
1/2 kiskanál só
1 tasak szárított élesztő
6 dkg cukor
10 dkg lágy vaj
2,5 dl tej
Tetejére és a töltelékhez:
20 dkg vaj
20 dkg méz
30 dkg mandulapehely
3 evőkanál habtejszín
2 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
4 dkg porcukor