megtekintve: 3 092 alkalommal
elkészítve: 47 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. A meleg vajat a végén adjuk hozzá. Duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a csokikrémet. Lassú tűzön össze melegítjük a hozzávalókat. A megkelt tésztát 4 gombócra vesszük, téglalap alakúra nyújtva megkenjük a csokis krémmel. Feltekerjük mint a bejglit, 1-1 szálat egymás köré tekerjük, majd az így kapott 2 szálat ismét egybe tekerjük. Ismét pihentetjük. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen megkenhetjük egy kis meleg cukros vízzel.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
pici só
3 kanál cukor
5 dkg vaj
2 tojássárga
2,5 dcl tej
Kenéshez.
18 dkg étcsokoládé
3 kanál cukor
8 dkg vaj