

megtekintve: 15 513 alkalommal
elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a margarint a cukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat,a vaníliás cukrot,citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, egyik felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük,a sárga tésztát az aljára,a barnát pedig rásimítjuk . A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krémhez a pudingport a vízzel és kihűtjük, a margarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre a keményre vert tejszínt simítjuk , kis csokoládét csorgatunk rá. 1-2 órára hűtőbe tesszük, utána kockára vágva tálaljuk.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom és mutatós sütemény .
A tésztához:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
30 dkg liszt
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek.kakaópor
1 üveg magozott meggy
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
3 dl víz
15 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére:
3 dl habtejszín keményre verve