

megtekintve: 11 672 alkalommal
elkészítve: 294 alkalommal megfőztem én is
1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát,a darált diót a reszelt citromhéjat ,lisztet és a szódabikarbónát,majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2. Kivajazott,lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk.Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát a mascarponét a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát,és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat,illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
tészta:
20 dkg sárgarépa (reszelt)
15 dkg porcukor
10 dkg rizsliszt
15 dkg dió (darált)
1 citromból nyert citromhéj
4 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
krém:
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor (holland)
1 púpozott ek porcukor