megtekintve: 9 434 alkalommal
elkészítve: 278 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés veszünk egy tálat beleütjük a tojásokat,beleöntjük az étolajat, a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy habverővel alaposan kikeverjük, majd hozzá adjuk a száraz alapanyagokat .
Összekeverjük, és egy lágy selymes tésztát kapunk.
A sütött 180 C előmelegítjük.
A tepsit kikenjük olajjal, majd a tészta felét a tepsibe simítjuk, és a darált dióba mártott szilva félét rászórjuk a tésztára,és meg hintjük fahéjjal.
Majd a megmaradt tésztát rásimítjuk a a szilva tetejére és a maradék szilvát is megforgatjuk a darált dióban, megszórjuk fahéjjal.
Ha kész betoljuk a sütőbe 18 percre .
Amíg sül a tésztánk addig elkészítjük a habot.
A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amikor felhabosodott apánként hozzá adjuk a cukrot és kemény habot verünk.
A tésztát kivesszük a sütőből és rákenjük a habot és 10 percre vissza toljuk a sütőbe, hogy a hab megpiruljon, és száradjon.
Ha kivettük a sütőből a tepsiben hagyjuk langyosra kihűlni mer így könnyebb lesz szeletelni.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Ha kivettük a sütőből a tepsiben hagyjuk langyosra kihűlni mer így könnyebb lesz szeletelni.
4 pohár liszt,
2 pohár kristálycukor
1 pohár étolaj,
1 pohár joghurt,
1 pohár kefir,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só,
3 egész tojás.
A tetejére :
3 tojás fehérje,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál citromlé,
1 kg magozott besztercei szilva