megtekintve: 11 054 alkalommal
elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:a sütött 150 c előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat,beleöntjük a joghurtot ,a kefirt, a cukrot ,vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat,hozzáadjuk az olajat,jól kikavarjuk.Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet .simára keverjük.
Veszünk egy 23X39 cm tepsit kikenjük olajjal,majd 3db rétes lapot teszünk az aljára úgy ,hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal,majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe .A magozott meggy felével megszórjuk. Ismét 3 db réteslap következik amivel betakarjuk a meggyet.A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére,végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével.A tetejét befedjük 2 db olajjal megkent rétes lappal.
A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal.
Betoljuk az előmelegített sütőbe kb 60 percig sütjük.
Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni,mert így könnyebb lesz szeletelni.A tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
Hozzávalók:1 pohár joghurt 175g ,1 pohár kefir 175 g , 1 pohár étolaj, 2 pohár kristálycukor,3 tojás, 4 pohár liszt, 1db vaníliás cukor, 1 csomag sütőpör ,50 dkg magozott meggy ,1 csomag réteslap.1 dl étolaj,1 evőkanál tejföl,1 evőkanál porcukor.
A joghurtos pohár a mérce.