

megtekintve: 11 940 alkalommal
elkészítve: 182 alkalommal megfőztem én is
1. A tésztához a lisztet, sót, sütőport, fahéjat, cukrot egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, és a fél dl étolajat. Kézi habverővel a tejet apránként adagolva méz sűrűségű tésztává keverjük. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és beleforgatjuk a méz sűrűségű tésztába.
2. Palacsintasütőben kevés olajon körülbelül 10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk a masszából lassú tűzön. Papírtörlővel leitatjuk.
3. Az öntethez 5 dl tejet felforralunk a cukorral, és besűrítjük az egy dl tejben elkevert vaníliás pudingporral.
A tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2,5 dkg cukor
2 tojás
fél dl étolaj + sütéshez
3-4 dl tej
4 darab alma
Az Öntethez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor