Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Grízes zserbó recept

A recept értékelése: 2,9 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 11 429 alkalommal

elkészítve: 109 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Markos Mária

Elkészítése

A hozzávalókból tésztát készítünk, és 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A krémhez a tejből, a cukorból és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat. Az egyik diós lapra rákenjük a krémet, és rátesszük a másik diós lapot. Tetejét csokimázzal bevonjuk.
Másnap szeleteljük

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Nagyon finom különleges sütemény, sokáig eláll, ha marad belőle.

Hozzávalók

Tészta: 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag szárított élesztő, 25 dkg margarin, 2 tojássárgája,
6 dkg cukor, 1 dl tej, csipet só.
Krém: 5 dl tej, 15 dkg cukor, 6 evőkanál búzadara, 10 dkg vaj.
Töltelék: darált dió, cukor, lekvár.
A tetejére: csokimáz.

Kövess minket a Facebookon is!