Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sós ( kenyér)kalács recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 024 alkalommal

elkészítve: 160 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt a tejjel pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, 3, vagy 4 fele vesszük, gömbölyítjük, majd ismét kelesztjük. Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, majd összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe ( formába) tesszük, lekenjük felvert tojással, majd ismét kelesztjük. 200 C fokos gőzös sütőbe toljuk, 10 perc után 180 C fokra mérsékeljük . Kb. összesen 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, még napok múlva is.

Hozzávalók

50 dkg liszt
2 teáskanál só
1 tojás
1 tojássárgája
2 dcl tejszín
1 dcl tej ( 2,8 %)
2 dkg élesztő

Kövess minket a Facebookon is!