Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szedres-mákos kocka puncskrémmel recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 688 alkalommal

elkészítve: 134 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Elkészítése

mákos tészta

A tojást a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (Legjobb gépi mixerrel.)
35x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 10 dekányi szederrel kirakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük. Tűpróbát végezhetünk!

puncsos krém

A tejből keveset elveszünk, és simára keverjük benne a cukrot és a pudingport.
Egybeöntjük a hideg tejjel, tűzre tesszük, és folyamatos keverés közben besűrítjük.
Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a vajat. Legvégén a mascarpone krémsajtot keverjük hozzá.

összeállítás

A mákos tésztát vékonyan megkenjük a puncsos krémmel. Kirakjuk a tetejét cukros tejbe mártott piskótákkal.
Majd ráhalmozzuk a babapiskóták tetejére a többi krémet. (Hagyjuk, hadd folyjon be a krém a piskóták közé.)
A félretett szederrel díszítjük. Hűtőbe tesszük kevés ideig, majd szeleteljük. Jó étvágyat!!

sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Fantáziámnak köszönhető a recept,és fagyasztott szederrel is működik!!

Hozzávalók

mákos tészta;

1 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
10 dkg mák (őrölt)
2.5 dl tej
2 ek napraforgó olaj
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
10 dkg szeder

továbbá;

25 db babapiskóta (kb.)
2 dl tej (mártogatáshoz)
1 teáskanál vaníliás cukor (mártogatáshoz)
5 dkg szeder (kb.)

puncsos krém;

1 tasak puncs pudingpor (rumpuncs)
4 ek cukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg mascarpone

Kövess minket a Facebookon is!