megtekintve: 8 688 alkalommal
elkészítve: 134 alkalommal megfőztem én is
mákos tészta
A tojást a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (Legjobb gépi mixerrel.)
35x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 10 dekányi szederrel kirakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük. Tűpróbát végezhetünk!
puncsos krém
A tejből keveset elveszünk, és simára keverjük benne a cukrot és a pudingport.
Egybeöntjük a hideg tejjel, tűzre tesszük, és folyamatos keverés közben besűrítjük.
Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a vajat. Legvégén a mascarpone krémsajtot keverjük hozzá.
összeállítás
A mákos tésztát vékonyan megkenjük a puncsos krémmel. Kirakjuk a tetejét cukros tejbe mártott piskótákkal.
Majd ráhalmozzuk a babapiskóták tetejére a többi krémet. (Hagyjuk, hadd folyjon be a krém a piskóták közé.)
A félretett szederrel díszítjük. Hűtőbe tesszük kevés ideig, majd szeleteljük. Jó étvágyat!!
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Fantáziámnak köszönhető a recept,és fagyasztott szederrel is működik!!
mákos tészta;
1 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
10 dkg mák (őrölt)
2.5 dl tej
2 ek napraforgó olaj
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
10 dkg szeder
továbbá;
25 db babapiskóta (kb.)
2 dl tej (mártogatáshoz)
1 teáskanál vaníliás cukor (mártogatáshoz)
5 dkg szeder (kb.)
puncsos krém;
1 tasak puncs pudingpor (rumpuncs)
4 ek cukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg mascarpone