

megtekintve: 7 842 alkalommal
elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.
Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.
Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.
Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)
főzési idő: 25 min
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.
2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj