Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Cukkinis-hagymás csirkemáj recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 842 alkalommal

elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)

főzési idő: 25 min

Személyes jó tanács

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.

Hozzávalók

2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!